Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, για την έγκριση όλων των τμημάτων των σχολείων, την Τετάρτη 18/9, 1μ.μ. στη ΔΔΕ Βοιωτίας

 ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 1μμ στη ΔΔΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά με αίτημα την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία.

Η λογική κόστους-οφέλους που διέπει εδώ και χρόνια το Υπουργείο Παιδείας, στέλνει πάλι στον Προκρούστη τμήματα Προσανατολισμού των ΓΕΛ και τμήματα/ειδικότητες των ΕΠΑΛ που αυθαίρετα χαρακτηρίζονται ως «ολιγομελή».

Η απόφαση για απόρριψη των ολιγομελών τμημάτων είναι μία βαθιά αντιπαιδαγωγική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας ενταγμένη στην κυβερνητική πολιτική του «εξορθολογισμού» που υπονομεύει με απόλυτο τρόπο την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων, που περιορίζει το δικαίωμα των μαθητριών και μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο στο οποίο υπάγονται και να μην μετακινούνται, ενώ την ίδια ώρα διαμορφώνει μια εξαιρετικά αρνητική πραγματικότητα για τα εργασιακά δικαιώματα πολλών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα από τα σχολεία της Βοιωτίας δεν εγκρίθηκαν:

Από το 3ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Θήβας 2 τμήματα Γ τάξης, τα τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Επιστημών και Σπουδών Υγείας.

Από το Ημερήσιο Λύκειο και Λυκειακές τάξεις Δομβραίνας Β τάξη: τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Από το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Αγίου Γεωργίου Β Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Από το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Βαγίων Β Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Από το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Δαύλειας 2 τμήματα, Γ Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Β Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Από το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Καπαρελλίου 2 τμήματα, Γ τάξη: τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Β τάξη: τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Από το ΕΠΑΛ Θήβας Β τάξη: τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και περιβάλλοντος.

Από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου 3 τμήματα, Β τάξη: τομέας Μηχανολογίας, Β τάξη: τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας, Γ τάξη: τομέας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής.

Απαιτούμε να εγκριθούν όλα τα τμήματα. Το Υπουργείο με αδίστακτο τρόπο εξαναγκάζει τους μαθητές σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος βάζοντας τη σφραγίδα του για μία ακόμη φορά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Οι μαθητές μας δεν είναι αριθμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου