Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Στο ΕΠΑΛ Μαντουδίου δεν υπάρχει ούτε παγκάκι για τους μαθητές – Παραμένει η καταστροφή από τις περσινές πλημμύρες

 Τρομάζει έναν επισκέπτη η εικόνα του προαύλιου χώρου του Επαγγελματικού Λυκείου Μαντουδίου στη Βόρεια Εύβοια.

Ένα συναίσθημα που βιώνουν καθημερινά οι καθηγητές και οι γονείς με την σκέψη ότι μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα στα παιδιά.

Η καταστροφή του χώρου είναι αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων Daniel και Elia. Η περίφραξη καταστράφηκε, φρεάτια άνοιξαν και τα παιδιά σε πολλά σημεία ακροβατούν, τα κιόσκια και τα παγκάκια έσπασαν, οι βρύσες δεν λειτουργούν.

Ο καθηγητής και αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Γιάννης Αλεξίου και η Βάσω Παλιοβρυσιώτη, γονέας με παιδιά στο σχολείο και το γυμνάσιο, μιλούν για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πλευρά της δημοτικής αρχής το αντιπλημμυρικό του δήμου συμβασιοποιήθηκε και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Στο ΕΠΑΛ Μαντουδίου φοιτούν περίπου 100 παιδιά. Οι εσωτερικοί του χώροι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων. Εικόνα που καταδεικνύει την αγάπη των καθηγητών για τη δουλειά τους, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να το κρατήσει ζωντανό.

Σε αντίθεση με την κεντρική διοίκηση του κράτους η οποία δια του Υπουργείου Παιδείας επιχειρεί το κλείσιμο δύο πολυσήμαντων εργαστηρίων, της Πληροφορικής της Β’ Λυκείου και του Ψυκτικού της Γ’ Λυκείου.

Για την ειδικότητα μάλιστα του ψυκτικού τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα, οι γονείς είχαν δαπανήσει έξτρα χρήματα σε φροντιστήρια για να έρθει μία αιφνίδια απόφαση της τελευταίας στιγμής και ν’ αλλάξει τη ζωή τους.

Η εγκατάλειψη του ΕΠΑΛ Μαντουδίου

https://www.youtube.com/watch?v=m_uxkzKN8Ms

ΠΗΓΗ: https://tvstar.gr/2024/09/26/sto-epal-mantoudiou-den-yparchei-oute-pagkaki-gia-tous-mathites-ola-katestrammena-apo-tis-persynes-plimmyres/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου