Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις μαζικές συγχωνεύσεις μονάδων στα σχολεία στην Περιφέρεια Στερεάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λαμία πραγματοποίησαν προχθές Τρίτη, όλα τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ της Στερεάς  για τις μαζικές συγχωνεύσεις μονάδων στα Σχολεία της Περιφέρειας

Εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, για να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη σύμπτυξη των τμημάτων προσανατολισμού και ειδικότητας στη Β και Γ΄ Λυκείου, και τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Το υπουργείο καταργεί ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τα ολιγομελή τμήματα των Γενικά Λύκεια και στα ΕΠΑΛ.

Αναλυτική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η ΕΛΜΕ Εύβοιας:

Ο εξορθολογισμός-σφαγή του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται ακάθεκτος. Σειρά αυτή τη φορά έχουν τα ολιγομελή τμήματα των ΓΕΛ. Χωρίς παιδαγωγική αιδώ, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην σύμπτυξη τμημάτων προσανατολισμού και ειδικότητας στη Β και Γ΄ Λυκείου. Μετά το κουτσούρεμα των ΕΠΑΛ, το δημόσιο σχολείο δέχεται ένα νέο χτύπημα. Εκτός από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στις σχολικές μας μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, τινάζοντας τον προγραμματισμό τους στον αέρα, εκτός από το ντόμινο που θα δημιουργηθεί και θα συμπαρασύρει τις τοποθετήσεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές όλου του καλοκαιριού, εκτός από τους εκατοντάδες αναπληρωτές που θα δουν την έξοδο από την εκπαίδευση, αυτό που κυρίως καταστρατηγείται είναι το δικαίωμα στην απρόσκοπτη μόρφωση, παιδιών, που προέρχονται κυρίως από περιφερειακά σχολεία, και δε θα έχουν σχολείο να φοιτήσουν οπότε θα πρέπει ή θα πρέπει να μετακινηθούν ή να κάνουν άλλη επιλογή σπουδών.

Κι ενώ με περισσή ευκολία κλείνει ολιγομελή τμήματα δε συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή να δημιουργεί νέα τμήματα όταν ο αριθμός των εγγραφών το επιτρέπει, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να πάρει προσωπικό. Αυτό δε λέγεται εξορθολογισμός κύριε Πιερρακάκη, αυτό λέγεται παράνοια!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Η εμμονή του Υπουργού να μετατρέψει την εκπαίδευση σε μια τεράστια ψηφιακή πλατφόρμα, έχει ένα όριο..

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Καλούμε τους Δ/ντές/ντριες σχολικών μονάδων, των οποίων τμήματα συμπτύχθηκαν, να στείλουν στοιχεία στην ΕΛΜΕ μας

Καλούμε το Δ/ντή Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Δ/ντρια να απαιτήσουν έγκριση όλων των ολιγομελών από το Υπουργείο για την περιοχή ευθύνης τους.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν από τα σωματεία το επόμενο διάστημα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος                       Ο γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα                     Αντώνης Μπαϊρακτάρης

Διαμαρτυρίες γονέων και στην Ελάτεια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ελάτεια, διοργάνωσε, χθες Τετάρτη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ελάτειας, για το κλείσιμο τμημάτων της Β’ και Γ’ Λυκείου, το οποίο θεωρείται μια σοβαρή υποβάθμιση του σχολείου και της εκπαίδευσης στην περιοχή. Η ανακοίνωση του Συλλόγου καλούσε όλους τους κατοίκους, τους συλλόγους και τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, τονίζοντας ότι η εκπαίδευση είναι ένας κρίσιμος τομέας που επηρεάζει το μέλλον του χωριού.

Η διαμαρτυρία έγινε μπροστά από το Γυμνάσιο-Λύκειο Ελάτειας, σε μια προσπάθεια να εκφραστεί η αντίθεση στην απόφαση αυτή και να πιέσουν για την αναθεώρησή της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου