Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Απειλές και εκφοβισμός της ΔΔΕ Γ΄Αθήνας προς τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

 

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έλαβαν την Παρασκευή 20/9/2024, εκ μέρους της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Μακρή, έγγραφο για την ατομική τους αξιολόγηση και τη σύσταση να περάσουν από τα γραφεία της Διεύθυνσης «δι’ υπόθεσίν τους».

Στην απάντησή της η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) επισημαίνει ότι η «καθ’ οιονδήποτε τρόπο μη σύμπραξη» στην αξιολόγηση, σύμφωνα με τον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως, δεν μπορεί να περιλαμβάνει τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή, που αποτελεί τελεσίδικα νόμιμη μορφή δράσης και είναι σε πλήρη ισχύ με συλλογικές αποφάσεις των τριών ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας... Αρμόδιος για να κρίνει τη νομιμότητα μιας απεργίας δεν είναι ούτε η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ούτε οποιοδήποτε στέλεχος εκπαίδευσης».

Και συμπληρώνει : Η συνακόλουθη λοιπόν απειλή επιβολής «κυρώσεων» στην περίπτωση που αφορά απεργούς-απέχοντες από την αξιολόγηση εκπαιδευτικούς, συνιστά ευθέως παράνομη και εκφοβιστική ενέργεια, γιατί αμφισβητεί και υπονομεύει το αναφαίρετο απεργιακό δικαίωμά μας, κατοχυρωμένο με αιματηρούς αγώνες και προστατευμένο συνταγματικά.

Η καταγγελία της A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής  Αττικής (Περιστέρι)  “Kυριάλος Σιδηρόπουλος" :

Απειλές και εκφοβισμός της ΔΔΕ Γ΄Αθήνας προς τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου