Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 18/9 Καμάρα

 Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ !

ΟΛΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

Τετάρτη, 18/9 στις 6 μ.μ., στην Καμάρα

11 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χ.Α., με τους αγώνες και τη δράση μας, ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΡΕΦΟΥΝ.

Συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χ.Α. και την ίδια στιγμή η ακροδεξιά επανέρχεται στην Ευρώπη.

Στην ΕΕ η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων πηγαίνει χέρι- χέρι με την αντιμεταναστευτική και ρατσιστική πολιτική της και ενισχύει την άνοδο της ακροδεξιάς. Σ' ένα κόσμο πολέμων και οικονομικής - πολιτισμικής παρακμής, το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο και το φασισμό για να αποπροσανατολίσουν την δυσαρέσκεια και οργή των εργαζομένων και της νεολαίας για την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, που γεννά η πολιτική τους. Για να χαρίζουν και άλλα κέρδη στους ισχυρούς, χρειάζονται τον εμφύλιο των φτωχών και τη στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών ως εχθρών, για να δικαιολογούν την γκετοποίηση των προσφύγων και τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις, για να ξεδιπλώνουν τα σχέδια της εμπλοκής τους στους πολεμικούς ανταγωνισμούς.

Στη χώρα μας, η Χ.Α. όλα αυτά τα χρόνια δρούσε ανενόχλητα και μέσα στον κρατικό μηχανισμό, τις δυνάμεις καταστολής, με τις πλάτες από ψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και την οικονομική στήριξη διάφορων ολιγαρχών και ΜΜΕ. Παρά την επιχείρηση συγκάλυψης και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το κίνημα με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και οι αλληλέγγυοι αντιφασίστες δικηγόροι έδωσαν ένα μακρόχρονο αγώνα που οδήγησε στη δίκη και στην καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

Αλλά η φασιστική απειλή δεν έχει εκλείψει. Η Χ.Α. και οι οργανώσεις - παραφυάδες της προσπαθούν να ξανασυγκροτηθούν, διατηρώντας ενεργούς πυρήνες δράσης και προπαγάνδας, ενώ οι φασίστες με γραβάτα σχεδόν μονοπωλούν την πολιτική και μιντιακή καθημερινότητα. Παράλληλα, το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, της ξενοφοβίας καλλιεργείται από κυβερνητικά και άλλα ακροδεξιά κόμματα και ΜΜΕ.

Τα εγκλήματα της Πύλου, των Τεμπών, του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, του Κώστα Μανιουδάκη, του Ανδρέα - Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, του Βασίλειου Μάγγου και άλλων υποθέσεων, αποτελούν τραγική τρανή απόδειξη της πολιτικής τους.

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, φασιστικές ομάδες παρεμβαίνουν για να επηρεάσουν μαθητές και όπως αποδείχθηκε από τα έκτροπα που δημιούργησαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, για να προωθήσουν τις αντιλήψεις της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες του υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων εκπαίδευσης που κάνουν λόγο γενικά για βία στις περιπτώσεις αυτές, κλείνουν τα μάτια μπροστά στη δράση των οργανωμένων φασιστικών ομάδων και δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία για αντιφασιστική εκπαίδευση των μαθητών, όπως επανειλημμένα πρότειναν με προτάσεις τους τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Οι φετινές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα σε όλη τη χώρα παίρνουν μια νέα διάσταση μπροστά και στο εφετείο της Χ.Α. Ο ιστορικός - κοινωνικός και δικαστικός- αγώνας ενάντια στη διαχρονική συγκάλυψη των φασιστικών εγκλημάτων, που είχε ως αποτέλεσμα τη δικαστική & θεσμική αναγνώριση της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης και την οργανωτική της διάλυση, δεν έχει τελειώσει. Το εφετείο συνεχίζεται και είναι εξίσου σημαντική η εκ νέου καταδίκη και πιστοποίηση του εγκληματικού χαρακτήρα των ναζιστικών οργανώσεων.

Η ανάδειξη και η αποκάλυψη του βίου και της πολιτείας της Χ.Α. και των νεοναζί, η σύγκρουση με τη φασιστική προπαγάνδα και η περιθωριοποίηση τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και γειτονιά είναι επιτακτικά αναγκαία.

Η ενίσχυση των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του κεφαλαίου, τη πολιτικής που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, την εγκατάλειψη, την περιθωριοποίηση, την προσφυγιά, τη μετανάστευση, τους πολέμους, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μπει φραγμός στο φασισμό και τις κάθε λογής εκδοχές του .

Παράλληλα, δυναμώνουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες και τις πρακτικές τους. Δουλεύοντας τη μνήμη, την ιστορία και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Ρίχνοντας αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν και όλα όσα αξίζουν, απέναντι στο τέλος των προσδοκιών, στο μέλλον χωρίς δικαιώματα. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο που θα χωρά και θα μορφώνει όλα τα παιδιά.

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα , καταγωγή ,εθνικότητα, θρησκεία . Για μια αξιοβίωτη ζωή με δικαιώματα για όλους\ες.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης       

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

11 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! 

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΡΩΝ!

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 18/9 στις 6.00 μ.μ., στην Καμάρα

"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"

11 χρόνια μετά τον "μαύρο Σεπτέμβρη" του 2013 και τη δολοφονία του Π. Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χ.Α., ολόκληρο το αντιφασιστικό κίνημα είναι παρόν υπερασπίζοντας την ιστορία, το παρόν και το μέλλον μας απέναντι στο τέρας του φασισμού και τα πολλά προσωπεία του. 

Στις 18 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην Καμάρα συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της θυσίας του λαού που θα στέκεται αιώνια απέναντι στους φασίστες και τα εγκλήματά τους.

Σήμερα, η ακροδεξιά στην Ευρώπη  και διεθνώς επιχειρεί να κυριαρχήσει στα μυαλά των ανθρώπων παριστάνοντας την αντισυστημική δύναμη μέσα σ' ένα κόσμο πολέμων και οικονομικής - πολιτισμικής παρακμής. Με την ίδια, γνωστή συνταγή της γκαιμπελικής προπαγάνδας, των αμέτρητων fake news στα social media και στα "εναλλακτικά" δίκτυα που κατέχει, αντιστρέφει την πραγματικότητα στοχοποιώντας τους "αδύναμους", τους διαφορετικούς, τους αγωνιζόμενους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι φασίστες δουλεύουν μεθοδικά όπου βρίσκεται απογοητευμένη και οργισμένη "καύσιμη ύλη": στα σχολεία, στις πλατείες, στα γήπεδα και σε κάθε κοινωνικό χώρο, καλλιεργώντας το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Ο εχθρός είναι εδώ και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Στην ΕΕ  η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων πηγαίνει μαζί με την αντιμεταναστευτική και ρατσιστική πολιτική της που ενισχύει την άνοδο της ακροδεξιάς. Αυτή είναι και η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που είναι υπεύθυνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου όπου βρέθηκαν στον υγρό τάφο 600 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά.

Στη χώρα μας, η δολοφονική ναζιστική μηχανή της Χ.Α. δικάστηκε και καταδικάστηκε στους δρόμους και τις δικαστικές αίθουσες, αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Η Χ.Α. και οι οργανώσεις - παραφυάδες της προσπαθούν να ξανασυγκροτηθούν, διατηρώντας ενεργούς πυρήνες δράσης και προπαγάνδας, ενώ οι φασίστες με γραβάτα σχεδόν μονοπωλούν την πολιτική και μιντιακή καθημερινότητα. Γι' αυτό και είναι αναγκαία η αντιφασιστική επαγρύπνηση και δράση με όλους τους τρόπους και από κάθε μετερίζι.

Η ανάπτυξη μαζικού αντιφασιστικού κινήματος είναι η μόνη που μπορεί να αντιμετωπίσει τη φασιστική προπαγάνδα  και δράση. Χωρίς αυτό ,η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε καταδικαστεί. Η προσπάθεια των φασιστών να οργανώσουν πανευρωπαική συγκέντρωση νεοναζί στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και ο σοβαρός τραυματισμός ομάδας αντιφασιστών, δείχνει ότι η φασιστική απειλή είναι υπαρκτή.

Παράλληλα, το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, της ξενοφοβίας καλλιεργείται από κυβερνητικά και άλλα ακροδεξιά κόμματα και ΜΜΕ.  Τα εγκλήματα της Πύλου, των Τεμπών, του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, του Κώστα Μανιουδάκη, του Ανδρέα - Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, του Βασίλειου Μάγγου και άλλων υποθέσεων, δεν είναι τυχαία. Ενωμένοι/-ες απαιτούμε Δικαιοσύνη ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της κρατικής / παρακρατικής βίας. Βρισκόμαστε μαζί, εκεί όπου συναντιέται ο πόνος με τον αγώνα ενάντια στην αδικία και τη συγκάλυψη.

 Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, φασιστικές ομάδες παρεμβαίνουν για να  επηρεάσουν μαθητές και όπως αποδείχθηκε  από τα έκτροπα που δημιούργησαν στα ΕΠΑΛ  Σταυρούπολης και Ευόσμου, για να προωθήσουν τις αντιλήψεις της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων εκπαίδευσης που κάνουν λόγο γενικά για βία στις περιπτώσεις αυτές, κλείνουν τα μάτια  μπροστά στη δράση των οργανωμένων φασιστικών ομάδων και δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία για αντιφασιστική εκπαίδευση των μαθητών, όπως επανειλημμένα πρότειναν με προτάσεις τους τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Οι φετινές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα σε όλη τη χώρα παίρνουν μια νέα διάσταση μπροστά και στο εφετείο της Χ.Α. Ο ιστορικός - κοινωνικός και δικαστικός- αγώνας ενάντια στη διαχρονική συγκάλυψη των φασιστικών εγκλημάτων, που είχε ως αποτέλεσμα τη δικαστική & θεσμική αναγνώριση της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης και την οργανωτική της διάλυση, δεν έχει τελειώσει. Το εφετείο συνεχίζεται και είναι εξίσου σημαντική η εκ νέου καταδίκη και πιστοποίηση του εγκληματικού χαρακτήρα των ναζιστικών οργανώσεων.

Η ανάδειξη και η αποκάλυψη του βίου και της πολιτείας της Χ.Α. και των νεοναζί, η σύγκρουση με τη φασιστική προπαγάνδα και η περιθωριοποίησή τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και γειτονιά, είναι επιτακτικά αναγκαία.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης, αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας.

Χρέος όλων μας η συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου