Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για την "εξαφάνιση" τμημάτων και τη "σαρδελοποίηση" των μαθητών

 Αγωνιστικές  κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών: Τη Δευτέρα 2/9 ΔΙΠΕ Α΄Αθήνας, την Τρίτη 3/9 στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής και την Τετάρτη 4/9 στο Υπουργείο Παιδείας. Στη Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Τετάρτη 4/9 στις Διευθύνσεις Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών λόγω των εκτεταμένων συγχωνεύσεων εμφανίζονται όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί.

Στην Αν.Αττική -και αλλού- οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις απαιτώντας να μην προχωρήσει η «σφαγή» των τμημάτων, που ξεπερνά τις 1000 συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνουν και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιηθηκε την περασμένη Πέμπτη 29/8 με θέμα τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδεία,  ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΠΟΣΕΕΠΕΑ - ΑΣΓΜΕ  ανέδειξαν τη βαθιά αντιπαιδαγωγική διάσταση των τμημάτων που συγκροτουνται με 25 μαθητές στα δημοτικά και 26-28 μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσουν γονείς και εκπαιδευτικοι σε κοινό βηματισμό με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου κλπ. Ακολουθούν ενδεικτικά  ανακοινώσεις του Α΄Συλλόγου Αθηνών, ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Σωκράτης και της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις που έρχονται.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για την "εξαφάνιση" τμημάτων και τη "σαρδελοποίηση" των μαθητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου